Vrouwencursusweken 2024

Vrouwencursusweken 2024

In natuurvriendenhuis De Bosbeek nabij Bennekom

 

Vrouwencursusweken 2024

Terugblikken en vooruitkijken

Begin november vinden de 75e vrouwencursusweken plaats. Een jubileum dus! De weken worden gehouden in natuurvriendenhuis De Bosbeek in Bennekom en het thema is: ‘Terugblikken en vooruitkijken’. Dit dubbele jubileumjaar, Nivon 100 jaar en VCW 75 jaar, is hét moment om terug te blikken, te bezien hoe we er nu voor staan en om vooruit te kijken.

De ondertitel is: ‘Vrouw in beeld’. We blikken onder andere terug op honderd jaar vrouwenstrijd en we kijken naar het hedendaags feminisme. Op dit moment is er nog weinig bekend over de sprekers. Houd de website dus in de gaten voor updates!

Data en kosten

Zoals elk jaar worden er twee vrouwencursusweken georganiseerd, met een identiek programma.
Week 1 is van 4 t/m 8 november. Gastvrouwen: Hanneke Leeuwerink, Elly Mohl, Anneloes Siegmund en Winy Verdegaal.
Week 2 is van 11 t/m 15 november. Gastvrouwen: Annabell Engles, Greet Harinck, Leni de Jager en Floor de Jong.
De kosten van deze geheel verzorgde week: € 325,- voor Nivonleden;  € 385,- voor niet-leden. Het lidmaatschap van Nivon bedraagt € 42 p.p. (zie Nivon.nl). Ben je nog geen lid, dan is het dus gunstiger om lid te worden! Voor tientjesleden geldt een gereduceerd tarief. Evenals vorig jaar wordt het een volledig vegetarische week. We gaan ervan uit dat deelnemers volledig zelfredzaam zijn.

Aanmelden voor de VCW 2024

Vrouwen die deelnamen aan de cursusweken in 2021, 2022 en/of 2023, en vrouwen die in 2023 op de wachtlijst stonden, zullen half mei 2024 een mail ontvangen over de aanmelding.
Vrouwen die geïnteresseerd zijn, maar niet eerder deelnamen aan de VCW, kunnen een mail sturen naar Nivon.vcw@gmail.com. Zij ontvangen dan in mei meer informatie over de VCW en over de aanmelding.

Loting

Elk jaar hebben we een flinke wachtlijst van vrouwen die niet geplaatst kunnen worden voor de VCW. Voorheen was het moment van binnenkomst van de aanmelding bepalend voor de inschrijving. We gaan dit anders doen, om alle inschrijvers een gelijke kans op deelname te bieden. De toewijzing van een plek voor de vrouwencursusweek gaat dit jaar door middel van een loting. Rond 20 juli ontvangen de mensen die zich hebben ingeschreven bericht of ze wel of niet zijn geplaatst voor de VCW.
Voor vragen over de aanmelding kun je een mail sturen naar Nivon.vcw@gmail.com.
Voor alle overige vragen over de VCW 2024 kun je een mail sturen naar Leni de Jager, secretaris werkgroep Vrouwencursusweken Leni@dejagerschoon.nl